מושגים עיקריים של ציוד הגברה
כל המושגים העיקריים של ציוד הגברה – מאמר חובה למי שצריך הגברה!
כיום לכל אירוע יש לנו את הצורך בציוד הגברה, אין זה משנה אם זה אירוע גדול או קטן.
ציוד הגברה מוסיף המון לכל אירוע, הוא הופך את האירוע למקצועי וטוב יותר.
רבים מן האנשים שרוצים לשכור ציוד הגברה מתקשים לבחור את הציוד המתאים להם ביותר ומתבלבלים בין כל המושגים השונים שקיימים בנושא ולכן החלטנו לעשות קצת סדר בבלאגן ולפרט לכם מה אומר כל מושג ובנוסף לכל דבר צירפנו לכם תמונה על מנת להמחיש בצורה הטובה ביותר את העניין, אז בואו ונתחיל.
רמקול / בוקסה: רמקול זה דבר הכרחי ומרכזי בציוד ההגברה באירוע, כולנו יודעים מה זה רמקול ולכן אין כל כך מה לפרט בנושא, חשוב להבהיר שרמקול ובוקסה זה אותו ביטוי בדיוק. ישנם אנשים שקוראים לרמקול בוקסה וכן ההפך. בכל מקרה אין הבדל בין השניים.
סאב-וופר: מדובר למעשה ברמקול שתפקידו להוציא רק באס (bass), מכירים את הבומים המורגשים באלה בכל הגוף כשאנחנו מתקרבים לבמות ענק בהופעות, זה בדיוק מה שהסאב-וופר עושה.
סאב-וופר מתאים בעיקר למסיבות ולאנשים שרוצים לשדרג את הסאונד שלהם בכמה רמות.
מוניטור: מוניטור זהו בעצם רמקול לכל דבר שפשוט הוא מיועד בשביל נגן או DJ, תפקידו של המוניטור הוא להיות מופנה כלפי הנגן או הזמר על מנת שיוכלו לשמוע את עצמם באופן ברור יותר ללא הפרעות של צלילי המוזיקה האחרים.
בידורית: בידורית זה בעצם רמקול נייד עם אופציה לפעול ללא חשמל, הבידורית מגיעה עם סוללה נטענת ובדרך כלל גם עם מיקסר פנימי הכולל חיבור למיקרופונים ולאמצעי שמע נוספים. בדרך כלל בידוריות הם קלות משקל ונוחות לניוד וישנם גם כאלה שמגיעות עם גלגלים ממש כמו מזוודה.
בידורית זהו מוצר מעולה שמתאים למקומות שבהם אין גישה לחשמל ומיותר לנו לסחוב איתנו גנרטור להשכרה.
אך שימו לב כי בידורית אינה מתאימה לאירועים גדולים ובדרך כלל איכות השמע שלה תהיה ירודה מאד בהשוואה לרמקול מוגבר שמתחבר לחשמל.
מיקסר: גם מיקסר זה דבר הכרחי ומרכזי בציוד הגברה, רבים נוטים לנסות ולוותר על המיקסר, אך בואו נבהיר עניין קטן, מיקסר הוא מוצר חובה כאשר אנחנו רוצים לחבר שני ערוצי מדיה ויותר! ישנם מיקסרים שנכללים כבר בתוך הרמקול (מיקסר פנימי) אך בדרך כלל המיקסרים שיהיו כלולים בתוך הרמקול המוגבר הם מיקסרים לא מקצועיים, לא נותנים מגוון רחב של אופציות שמע ובנוסף בדרך כלל הם יכללו שני ערוצים ולא יותר.
ככלל, אם רוצים שההגברה תהיה מקצועית יותר תמיד כדאי לבחור במיקסר חיצוני שדרכו נוכל גם לשלוט על כל ההגברה ממקום אחד מרכזי וגם נוכל לחבר אליו את כל ערוצי המדיה השונים אותם אנחנו רוצים לחבר כגון: מיקרופונים, נגנים, רמקולים ועוד.
ישנם מגוון ענק של מיקסרים בשוק כל אחד והמאפיינים השונים שלו, בנוסף כל מיקסר מכיל כמות ערוצים שונה, ככל שנרצה לחבר יותר נגנים או מיקרופונים וערוצי שמע נוספים למיקסר אנחנו נצטרך מיקסר בעל יותר ערוצים.
מיקסר יכול להיקרא גם כפלטת אמנים.
פלטת DJ: זהו דבר השונה מפלטת אמנים רגילה והיא נועדה בכדי לשלב באופן מושלם שירים שונים, אצל כל DJ או תקליטן תוכלו למצוא את הפלטה הזו והיא עוזרת בכדי ליצור אפקטים שונים ועוד באופן חי ובאותו רגע.
הכבלים השונים המשמשים לצורך הגברה: לציוד הגברה ישנם מגוון רחב של כבלים לצורך חיווט וחיבור כל הציוד ביחד.
הכבלים הנפוצים ביותר הם כבלי XLR ו-PL אלה שני כבלים מרכזיים שבהם נשתמש על מנת לחבר את ציוד ההגברה.
קייס: קייס הוא בעצם מעין מזוודה שבה ניתן לשים את כל ציוד ההגברה, בדרך כלל קייסים יגיעו מחווטים עם כל הכבלים מחוברים ויכללו בתוכם מיקסרים, משדרים של מיקרופונים ועוד.
בעזרת הקייס ניתן לעבוד בצורה נוחה ויעילה יותר והיא משמשת בעיקר אנשים שעובדים עם ציוד הגברה באופן שוטף.
מיקרופונים: רבים מתבלבלים בין רמקול למיקרופון, ההבדל הוא גדול מאד ופשוט מאד.
רמקול מוציא סאונד ומיקרופון מקליט סאונד. המיקרופון נועד על מנת שנוכל לדבר ולהישמע באופן חזק דרך ההגברה.
ישנם המון סוגים של מיקרופונים, המיקרופונים הנפוצים ביותר הם מיקרופונים דינאמיים ומיקרופונים אלחוטיים.
ישנם מיקרופונים נוספים, בינהם: מיקרופון קונדנסר, מיקרופון מדונה, מגאפון ועוד.
אם תרצו להעמיק בקריאה על מיקרופונים לחצו כאן ותקראו מאמר שלם שמסכם כמעט את כל סוגי המיקרופונים...
פידבק: לא מדובר במשהו פיזי ממש אלה מדובר ברעש צורם. אותו רעש נגרם כתוצאה מקירוב המיקרופון לרמקול.
בטח יצא לכם לא פעם לשמוע מעין צפצוף כזה צורם באוזן כאשר ראיתם מישהו שמתקרב עם המיקרופון יותר מידי לרמקול.
זה יכול לקרות גם כאשר מגביהים את המערכת הגברה יתר על המידה וישנם מיקרופונים פעילים, רעש זה נקר פידבק.